Over Danielle

Ik ben Danielle, bezieler en leading lady bij Dentelle Danielle.

Waarom ik met Dentelle Danielle ben begonnen?
Uit passie en… pure noodzaak.

Ik zocht vaak tevergeefs naar lingerie die niet alleen mooi is, maar ook nog eens comfortabel zit. Eerlijk gezegd, ik vond mijn gading niet.
Daarom besloot ik om mijn eigen lingerie te maken.
Ik vond dit zo fijn dat ik besloot om hier ook andere dames mee te helpen.
En zo schreef ik me in voor een opleiding tot lingeriemaker.
Het bleek het begin van een echte verslaving…

Door het ontwerpen en maken van kwaliteitsvolle maatlingerie kan ik mijn passie combineren met het empoweren van vrouwen. Dat doe ik door mooie basisstukken te maken, voor élke vrouw en voor élke dag.

Lingerie maken is geen exacte wetenschap. Elk vrouwenlichaam is uniek en vaak verschillen linker-en rechterborst. Net dat creatieproces maakt het zo uitdagend. Een uitdaging die ik elke dag opnieuw met veel plezier aanga!

 

 

 


“The only way to do great work is to love what you do.”
— Steve Jobs

Hoe het begon

Ik ben de oudste van 4. Mijn moeder was altijd druk bezig, maar toch vond ze de tijd om onze kleren te maken. Mijn zus en ik droegen vaak twinning outfits.

Toen ik 10 was, vond ik het helemaal niet meer zo cool om zelfgemaakte kleding te dragen. Op mijn veertiende veranderde mijn mening. Als actieve duizendpoot raakte ik in de ban van het hele proces om zelf je eigen kleren te ontwerpen en te maken. Mijn moeder leerde me enkele basistechnieken en ik begon met shorts een rokjes. Kort daarna repareerde ik de zitting en de leuning van een regisseursstoel en verving ik de stof van een paravent.
Met naald en draad maakte ik ook een ronde lederen handtas voor moederdag. Door het ongebruikelijke materiaal en de vorm leek het eerder op een hoedendoos.
De handtas was mijn allereerste handgemaakte stuk en zelfs iets te excentriek om te  kunnen dragen in ons klein dorpje.
En toch herinner ik me dat ik ongelooflijk trots was dat ik zo’n moeilijk project tot een goed einde had gebracht.
Ook denk ik nog vaak terug aan de pijn in mijn vingers omdat ik ontelbare keren de naald door de dikke stof had moeten steken.
Maar dat was het waard, want op dat moment voelde ik me voor het eerst een echte designer.

 

Op mijn 16e was ik al een echte lingerie-addict. Ik droeg leuke en fijne kanten setjes in vrolijke en heldere kleuren.
Na de secundaire school dacht ik eraan om te starten aan de modeacademie van Antwerpen, mode had me altijd al gefascineerd.
Uiteindelijk koos ik het zekere voor het onzekere en schreef me in voor Franse literatuur en letterkunde. Na deze studies kwam ik terecht in allerlei administratieve functies in kleine firma’s.

 

Om mijn creatieve honger te stillen volgde ik allerhande cursussen. Zo kreeg ik steeds meer vaardigheden. Eén van de opleidingen was meubelstoffeerder. Uiteindelijk heb ik dat 13 jaar lang gedaan.
Ik durf me echt een multi passionate person noemen met heel uiteenlopende interesses.

 

In 2018 volgde ik een 2-daagse workshop om lingerie te maken en ik genoot enorm van het creatieve proces. Het eindresultaat was niet perfect, maar mijn zelfgemaakt setje leek net uit de winkel te komen.
Na dit voorproefje startte ik de tweejarige opleiding tot vervaardiger van lingerie en korsetterie. Als beginneling voelde ik me een echte prutser naast al die ervaren naaisters in de les.  Maar ik hield vol en volgde zelfs nog een extra verdiepingsjaar.

 

Voor mijn afstudeerproject in dat 3e jaar moest ik een collectie maken van 6 silhouetten. Mijn collectie doopte ik ‘Peacock’, een  persoonlijk geïnspireerd thema.
Het plezier dat ik voelde bij het uitwerken van deze collectie plantte een zaadje om meer te doen met deze nieuwe vaardigheid. En hoe meer ik bezig was met ontwerpen, hoe meer ik ook leerde genieten van het proces zelf en niet alleen van het eindresultaat.
Zo groeide mijn droom om een echte lingerie-ontwerper te worden.

Voilà, Dentelle Danielle werd geboren.